Dry needling

Als spieren lange tijd te veel of te langdurig belast worden heeft dat invloed op de kwaliteit van de spieren. Ze voelen hard en pijnlijk aan en kunnen pijn geven naar een ander gebied. Zo kunnen gespannen nekspieren bijvoorbeeld hoofdpijn geven.

Gespannen nekspieren kunnen ontstaan door een langdurig verkeerde houding. Je kan hierbij denken aan je schouders een klein beetje optrekken tijdens het werken achter de pc. De spieren moeten een kracht leveren waarvoor ze eigenlijk niet gemaakt zijn.

Veelvuldig op je telefoon zitten kan last geven in je duim. Onze bilspieren worden regelmatig overbelast en stralen uit naar heup, been en / of rug.

Ook stress is een veel voorkomende opwekker

Of het kan zijn dat de spieren verkrampen na:

  • een ongeluk
  • een operatie
  • overbelasting, bijvoorbeeld bij sporters

Kortom, triggerpoints kunnen overal in ons lijf ontstaan. Zelfs in je kaken.

Rekoefeningen, warmte en rust kunnen verlichting geven. In de meeste gevallen zal een pijnlijke triggerpoint of spierknoop na een aantal dagen vanzelf oplossen. U hoeft dus niet meteen aan de bel te trekken (het mag wel).

Als dat niet voldoende helpt om de spierknopen weg te krijgen, biedt dry needling de oplossing. Door met een dunne (droge) naald in zo’n triggerpoint te prikken verdwijnt de lokale verkramping en kan de spier weer ontspannen. Ook voor mensen die er al jaren, zo niet tientallen jaren last van hebben. We hebben hier voorbeelden van uit de praktijk.

Er is maar één keer een eerste keer. Dan blijkt hoe goed het werkt.

Neem contact op, zie onder voor de gegevens.