Veiligheid

Dry needling biedt een heel snelle verlichting. Veilig – U bent hier in handen van één van de zeer weinige hoog en volledig opgeleide therapeuten in Zeeland, en de naald voelt u niet!

Waarom de opmerking over de veiligheid en opleiding? Tot enkele jaren terug waren er slechts twee opleidingen voor Dry needling in Nederland. Deze hanteren strenge eisen en zijn alleen toegankelijk voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten met voldoende anatomische kennis (kennis van de bouw van het menselijk lichaam).

Tegenwoordig kan iedereen die dat wil wel ergens een cursus volgen. Dat leidt inmiddels tot geregeld bezoeken aan de eerste hulp. Bijvoorbeeld door het ontstaan aan van een klaplong.

Deze ontwikkeling zien we met lede ogen aan. Dry needling kan bijzonder goed verlichting brengen, maar de kans dat u bij een goed bedoelende maar onwetende een onprettige ervaring meemaakt, zal uw vertrouwen in dry needling een knauw geven.

Dit gaat ook op voor eerdere ervaringen met dry needling waar verder niet zo veel gebeurde. We horen vaak in de praktijk dat dry needling niet geholpen heeft. Telkens reageren cliënten na een behandeling hier dat dit heel anders was . En het helpt dan dus wel.

Het is van harte aan te raden naar een ervaren en degelijk opgeleide expert te gaan, met de juiste vooropleiding.

Heeft u een vraag of wilt u uw ervaring met mij delen? Neem contact op. U vindt de gegevens hieronder.